Ferietips 2019: Tolv reisebloggere deler sine beste tips

by | Mar 11, 2019 | Reiseguide | 0 comments

Hit drar reisebloggerne på bilferie i sommer

Nytt år, nye muligheter, nye opplevelser! Vi gleder oss til reiser som kanskje er utenom det vanlige. 

Det å reise handler selvsagt om å slappe av, men også å bli kjent med spennende kulturer, bli kjent med landets historie og skape de gode ferieminnene sammen med venner eller familie som du sent vil glemme.

Leiebilpriser.no har laget en round-up og intervjuet noen av Norges fremste reiselivsbloggere. Vi har spurt  dem tre spørsmål:

  1. Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?
  2. Hva bidrar til god stemning på selve turen?
  3. Hvor liker du best å dra på bilferie? Gode minner/anbefalinger?

Vi har fått inn mange svar, gode tips og flere flotte bilder fra de som er intervjuet. Vi håper dette kan hjelpe nettopp deg til/med å finne inspirasjon til din neste ferie!

Ferietips 2019

Følg oss på Facebook!

Del denne artikkelen

Populære blogginnlegg

Slik får du billigst og best leiebil – unngå å bli lurt

Slik får du billigst og best pris på leiebil - unngå overraskelser ved leie av bil Nordmenn er ivrige etter leiebil – enten det er i ferien eller i jobbsammenheng. Det er mange feller å gå i og det kan være vanskelig å orientere seg i jungelen av aktører, bilklasser...

Slik unngår du å bli lurt når du leier bil i sommer

FORBRUKERRÅDET: Bilutleieselskapene gir ikke tilstrekkelig med informasjon rundt egenandelsforsikring. Nordmenn leier bil for over en milliard i året – slik unngår du å bli lurt! Det er mange ting å tenke på når du skal leie en leiebil i sommer. Det er ikke bare...

TOLV reiselivsbloggere deler sine favorittdestinasjoner

og ferietips for 2019:

Letsgetlost.no

Letsgetlost.no

Detvondeliv.no

Detvondeliv.no

Unikereiser.no

Unikereiser.no

Reiselykke.com

Reiselykke.com

Helsetine.no

Helsetine.no

Tidfortur.com

Tidfortur.com

Renatereiser.com

Renatereiser.com

Linnsreise.no

Linnsreise.no

Alltidreiseklar.no

Alltidreiseklar.no

Favorittreiser.no

Favorittreiser.no

Globetrotterelisa.com

Globetrotterelisa.com

Thenordicescape.com

Thenordicescape.com

Anne Bente

Anne Bente

Anne Bente står bak reisebloggen Favorittreiser.no. En reiseblogg om små og store opplevelser!

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?

Jeg bruker alltid god tid på planlegging av en bilferie, men så synes jeg også det er utrolig spennende å reise på kartet.

” Jeg starter med en hoveddestinasjon, så prøver jeg å finne den reiseruten som gir flest opplevelser underveis. Her bruker jeg Google Maps, sosiale medier og søker på Google for å finne tips. “

For meg er bilferie først og fremst opplevelser langs veien, så jeg legger inn noen planlagte stopp og alltid tid nok til å gjøre impulsive stopp når noe spennende dukker opp. Skal bilferien vare mer enn 4-5 dager så legger jeg også alltid inn en “hviledag” fra kjøringen innimellom.

Hva bidrar til god stemning på selve turen?

Det er stort sett mannen min og meg som reiser alene, da barna har blitt voksne – og stemningen er god, vi er jo på tur! Vi er nysgjerrige på hva som kommer rundt neste sving og vi diskuterer reiseruten, stedene vi passerer og stopper på underveis.

Vi ser alltid etter fine steder som vi kan ta neste stopp. Enten det er for å nyte en utsikt, studere et gammelt skur, stoppe for å beundre en foss, gå en tur til en liten fjelltopp eller annet som fanger interessen.

” Alltid med kamera klart for å forevige øyeblikkene og ta vare på minnene. “

Når vi tidligere reiste med tre barn i baksetet, sørget vi for at de hadde filmer og spill som de kunne underholde seg med. Da hadde vi heller ikke lange kjøreetapper og valgte ruter med fornøyelsesparker og annet som ungene gledet seg til å være med på. I tillegg var vi tydelige på å skille mellom kjøreetapper og kortere etapper, slik at ungene visste hva de kunne forvente av dagen.

Hvor liker du best å dra på bilferie? Gode minner/anbefalinger ?

Det er nesten umulig å svar på hvor jeg liker best å dra på bilferie. Norge er et fantastisk land å reise på bilferie i og vi har hatt mange flotte turer på Vestlandet som har mye storslagen natur.

De største fordelene med Norge er at det er kort mellom de store naturopplevelsene og det er lett tilgjengelig for oss som bor i Norge.

Det å oppleve Atlanterhavsveien en blikkstille sommerdag eller Trollstigen med tåkeskyer som henger i fjellveggen, eller nesten å bli blåst bort på Jærens strender – er alle gode minner. Været trenger ikke å være perfekt, da alle værtyper kan ha sin sjarm.

De beste opplevelsene får vi alltid når vi holder oss borte fra motorveier og kjører på kystveier eller på fjellveier. Da får vi flotte naturopplevelser rett utenfor bilvinduet.

Den største fordelen med egen bil (eller leiebil) er at vi selv bestemmer hvor vi kjører, når vi skal stoppe og hvor lenge stoppene varer. Vi kan besøke mange spennende små og store byer og bli så lenge det passer oss. Det gir en herlig frihet! 

Gjermund Glesnes

Gjermund Glesnes

Det vonde liv er reisebloggen til Gjermund Glesnes, tidligere reisejournalist i VG og Magasinet Reiselyst.

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?

” For meg er det aller beste med bilferie friheten. Derfor prøver jeg å ikke planlegge altfor mye. “

Jeg leser meg gjerne opp på området/kjøreruta på forhånd, og setter opp noen ideer til steder som jeg kan tenke meg å se – og kanskje ett eller to steder som jeg SKAL se. Deretter lar jeg lysten styre showet. Hele poenget med å ha egen bil, er jo at jeg har mulighet til å stoppe når du vil.

LES OGSÅ : Her reiser solhungrige nordmenn

Så hvis jeg ser en fristende landsby på en stopp eller noe annet spennende på veien, stopper jeg heller bilen der enn å haste videre til neste planlagte stoppested.

Hva bidrar til god stemning på selve turen?

For virkelig god stemning underveis må jeg selvfølgelig ha med kona mi, Tone, og datteren vår Johanne. Og helst noe musikk.

Ellers vil jeg før eller senere alltid begynne å synge på Neil Youngs klassiske gitardruser “Like a Hurricane” som jeg slettes ikke kan teksten på. Det er selvfølgelig langt fra ideelt, spesielt når familien også er i bilen.

Hvor liker du best å dra på bilferie? Gode minner/anbefalinger ?

Mitt favorittland på bilferie er Italia. Der er nesten fantastiske by, stor eller liten, aldri langt unna. Og jeg kan alltid få kjøpt en skikkelig god kopp espresso hvis øynene begynner å bli tunge. Jeg har kjørt nærmest overalt i landet, fra Dolomittene i nord til helt sør på tåspissen.

Men favorittområdet for bilturisme er nok midten: Fra østre Toscana og ned til Roma, hvor det er helt vilt mange fantastiske middelalderbyer.

Andre favoritter er Portugal, Nord-Spania, Vest-Frankrike, Irland, og selvfølgelig Nord-Norge og Vestlandet hvis værmeldinga lover sol eller høyt skydekke. (Trollstigen er ikke fullt så flott i duskregn og tett tåke…)

Jannicke Hansen

Jannicke Hansen

Jannicke Hansen som står bak reisebloggen LetsGetLost.no. Janicke er President i den internasjonale reiseblogger organisasjonen Professional Travel Bloggers Association, også kjent som PTBA. Hun er og en av stifterne og driverne av det Nordiske reisebloggernettverket NordicTB.com, et nettverk som bistår destinasjoner, bedrifter og merkevarer med innholdsdrevne markedskampanjer.

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?

Før jeg legger ut på bilferie er det viktig at bilen er i skikkelig stand slik at man er sikret mot problemer langs veien. Jeg får derfor gjerne en service på bilen og kontrollerer mønsterdybden på dekkene, olje, bremser, kjølevæske, lys, spylervæske etc. slik at unødvendige stopp kan hindres.

Deretter er det viktig å sette seg inn i kjøreruten. Skal man over fjellovergang, er man avhengig av ferger og er der arbeid langs ruten som kan føre til forsinkelser? Jeg sjekker også hvor den fineste ruten går, sammenlignet med den hurtigste ruten for jeg elsker å stoppe for en liten photoshoot langs veien.

 

 LES OGSÅ : Slik får du billigst og best leiebil.

Jeg kartlegger også hvor det er mulig å stoppe for et godt måltid og planlegger dagsetappene i forhold til hvilke bosteder og stoppesteder vi ønsker å ha. Mitt viktigste tips i planleggingen er å ikke være for ambisiøs og legge opp til for lange strekk. Husk at en bilferie skal nytes som en opplevelse, ikke bare en transportetappe.

Hva bidrar til god stemning på selve turen?

God musikk er et must å ha i bilen på bilferie. Vi rullerer på hvem som bestemmer musikken og setter gjerne opp spillelister som passer til årstiden eller stedet vi reiser i.

Litt snacks, nistepakke og drikke sørger også for at humøret ikke synker fordi noen er sulten eller tørst.

Det er også viktig at alle i bilen har kunnskap om reiseruten, stoppesteder og tid som er beregnet på etappene. Da vet man hva som venter av opplevelser langs veien og man har man også mange temaer å snakke om.

” Gode samtaler, både om turen og andre tema, er en viktig del av det å skape god stemning og varige minner fra bilferien. “

Hvor liker du best å dra på bilferie? Gode minner/anbefalinger?

Norge er i mine øyne det perfekte landet for en flott bilferie med sin storslåtte natur, tilrettelagte utkikkspunkt/stoppesteder og spennende kjøreruter.

” De 18 nasjonale turistruter er for eksempel et godt utgangspunkt for å finne spennende og historiske ruter her. “

Jeg liker også godt å kjøre på turer i de øvrige nordiske og europeiske land, og har mange gode minner fra bilturer i Østerrike, Belgia, Tyskland, Frankrike, Italia, Danmark, Nord Irland, Spania, Polen, Tsjekkia og Latvia for å nevne noen.

For å trekke frem en spesiell var Causeway Coast i Nord-Irland en meget flott kjørerute jeg var så heldig å få oppleve i fjor, mens høyt opp på ønskelisten over roadtrips står Route 66 og Highway 1 i USA.

Vakker og variert kystlinje langs Causeway Coast

Linn Krogh Hansen

Linn Krogh Hansen

Linns Reise ble kåret til ÅRETS REISEBLOGGER 2018 på Reiselivsmessen i Oslo i januar. Begrunnelsen fra juryen var «inspirasjon, meget god tekst og bilder , samt en ekstra snert». Linns Reise er medlem av det nordiske profesjonelle influencer-nettverket Nordic TB. Per nå jobber hun som nyhetsjournalist. Hun har levert reisestoff til Egmont-magasinene, Aftenposten og VG.

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?

Først og fremst at bilen er trygg og enkel å kjøre, og at veiene er forholdsvis trygge. Tilgang til hyggelige overnattingssteder og spisesteder underveis.

Ettersom jeg er mer utendørsperson enn storbyperson, foretrekker jeg å kjøre gjennom området med flott natur, gjerne der jeg kan parkere og ta en impulsiv fottur eller ta et bad i sjøen eller et vann. Jeg liker å ha god tid og kunne gjøre flere impulsive stopp underveis.

Hva bidrar til god stemning på selve turen?

Kaffe latte og Bob Marley på høyttaleren! Hunden min, vorsterhen Tussler (5), er mine beste turkamerat! Han ligger vanligvis i hundesele i baksetet.

Hvor liker du best å dra på bilferie? Gode minner/anbefalinger?

Jeg elsker å ta med bikkja på bilferie i Norge, og kjøre omveier kun for naturen og opplevelsens skyld. Vestlandet og Nord-Norge står høyt på listen. Med røtter i Tromsø og mann fra Bodø, er det blitt en del bilturer fra Oslo til Bodø og Tromsø.

Jeg blir aldri lei av Kystriksveien, Riksvei 17.

Ferieminne: Da jeg var 15 år og vi dro på familietur med bil til Italia. Jeg fikk ha med en venninne og vi overnattet på mange spennende steder på veien.

“Kaffe Latte, og Bob Marley”

 

Elisabeth Eriksen

Elisabeth Eriksen

GlobetrotterElisa er en reiseblogg med fokus på aktive reiser! Det er vandreturer, sykling og ski som ligger nærmest hjertet, men alt annet som holder meg i aktivitet, vil jeg også presentere for deg. Det kan være kano, ridning, yoga – ja, det gode liv på den aktive måten rett og slett!

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?

Det viktigste er at jeg vet jeg kan kjøre leiebilen uten bekymringer, så jeg passer alltid på at jeg har god nok forsikring. Det som er viktig for meg er at destinasjonen er bilferievennlig. Og for meg er bilen et verktøy for å komme meg enkelt fra sted til sted i det tempoet jeg selv velger.

Jeg behøver ikke kjøre så langt hver dag, men det er viktig å stoppe opp underveis for å nyte fine utsikter og koselige landsbyer.

Hva bidrar til god stemning på selve turen?

God musikk er alltid en god ting på biltur, gjerne vekselvis med en og annen podcast. At jeg kan få stoppe og ta så mange bilder jeg ønsker underveis på hele turen, er også viktig for meg.

Ikke minst er god tid essensielt! Ikke stress fordi du skal rekke noe – man er jo tross alt på ferie!

Hvor liker du best å dra på bilferie? Gode minner/anbefalinger ?

Europa generelt er et bra bilferiereisemål.

” Roadtrip i det vakre landskapet på Færøyene er noe jeg varmt kan anbefale “

Å kjøre bil mellom vingårder og vakkert landskap i Piemonte i Italia er en av mine favoritter, men roadtrip i det vakre landskapet på Færøyene er også noe jeg varmt kan anbefale.

Ferieminne: Da jeg var 15 år og vi dro på familietur med bil til Italia. Jeg fikk ha med en venninne og vi overnattet på mange spennende steder på veien!

Tine C. Holm

Tine C. Holm

Jeg er profesjonell helse-journalist/skribent og redigerer med over 20 års erfaring. Er tilknyttet mediehuset Content House og skriver helse og feature for Norsk ukeblad og kjendis for Her og Nå. Brenner for de gode historiene og er en god story teller. Jeg har tidligere erfaring fra Allers, NRK, Strix Televisjon, Familien, Aftenposten, bladet Gave & Interiør og Norges Varemesse. Min side har per 13. mars 2018 61 000 lesere.

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?

Om jeg skal dra på bilferie i dag , ønsker jeg en helt annen opplevelse enn da mine foreldre stappet fire barn i bilen og dro oss Norge rundt med overnatting på ungdomsherberger.

Nå er drømmen mer komfort og litt luksusfølelse innimellom! Jeg bor gjerne på hostel noen dager, men er avhengig av å kunne puste ut på et hotell med litt spa noen dager også.

Bilen må være romslig og komfortabel , ha aircondition, airbags og bra musikkanlegg. Jeg vil føle meg trygg og nyte livet på reisen. Å være to er nok best, overfylt bil kan fort føles “too much”.

” Jeg ønsker en helt annen opplevelse enn da mine foreldre stappet fire barn i bilen og dro oss Norge rundt med overnatting på ungdomsherberger “

Hva bidrar til god stemning på selve turen?

Selvsagt er det viktig hvem jeg får med meg på reisen. En hyggelig partner jeg kan snakke og le med om hva som helst er essensielt for en vellykket ferie. Og at vi er enige om reisemålet! Vil han kun se fjell og dype daler og leve eneboerlivet, blir det for kjedelig for meg.

Jeg vil også se palmer, sol, hvit sand og fine strender og treffe lokale der vi drar. Vi kan bytte på å kjøre og jeg er avhengig av å høre god musikk på full styrke, gjerne pop og latino!

LES OGSÅ : Utforsk det ekte Spania med leiebil.

Foretrekker han svensktopper eller moderne jazz, blir jeg hjemme. Jeg vil også unne meg noen gode måltider når vi stopper, jeg er ikke fornøyd med medbrakt matpakke. 😉

Hvor liker du best å dra på bilferie ? Gode minner/anbefalinger ?

Jeg elsker å kjøre langs landeveien i Norge med musikk på fyll styrke: Jeg har gode minner fra turer til Finnskogtoppen og til Gol for å treffe venner og en tur fra Haugesund til Oslo med en tidligere kjæreste.

Vaffel og kaffe-stopp underveis er lykke for meg! De som insisterer på å kjøre uten stans, er derfor ikke mine beste venner. Jeg vil kose meg på tur.

Skal jeg på bilferie i utlandet, frister det med populære reiseruter som highway 1 langs Californias berømte kyst, mellom Big Sur og San Simeon eller Amalfi-kysten i Italia.

Vilde L. Odden

Vilde L. Odden

En reiseblogg om både ferie i fjerne strøk og fritid i lokale omgivelser. Sparetips og inspirasjon som passer for familier såvel som single på tur.

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?

Vi liker ikke å planlegge så mye. vi finner som oftest bare en destinasjon, også kjører vi ikke raskeste vei dit – det er mye gøyere å ta avstikkere på veien.

En gang dro vi til Danmark bare for å sjekke ut den lille byen Tullebølle ( den finnes helt sant), men det ble en flott tur til Odense og rundt om på Fyn.

Hva bidrar til god stemning på selve turen?

” Stemning i bilen får vi av musikk, fortelle historier, høytlesning og Googling av hvor vi skal stikke innom på veien. “

Hvor liker du best å dra på bilferie ? Gode minner/anbefalinger ?

Liker best å kjøre rundt i Skandinavia.

Elsker både Sverige og Danmark pga mye antikk butikker og auksjoner, tok ferga ut til Læsø en gang og det var helt supert.

Vi kjørte en gang rundt i Spania langs Costa de la luz. Kom til en by som heter Huelva. Der var det ikke noe turisme og de forsto ikke så mye engelsk. Jeg syns jeg er ganske god i spansk så det gikk helt bra til vi skulle spise lunsj.

Mitt reisefølge ville ha kylling ( og til mitt forsvar har jeg ikke spist kjøtt siden 1985) så jeg så på menyen og sa at det der er kylling et eller annet. Da maten ankom fikk de et lite t-fat med noen små klumper på. Det viste seg å være kylling lever. Det ble en boccadillo lenger nede i gata for å si det sånn 🙂

Annette Munkejord

Annette Munkejord

Annette a former travel guide, traveller, blogger and explorer. I´d like to share my adventures with you, but first let me tell you a little about me:

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?

Jeg liker å reise lett. Pakker alt i en liten kabinkoffert. For å få det til planlegger jeg ofte dagene på forhånd slik at jeg vet hva som trengs.

En rute å følge er viktig, men ikke nødvendigvis slavisk. Jeg liker å vite hvor jeg skal, men den beste opplevelsen får du gjerne om du er litt spontan og tar noen svippturer.

Etter å ha lært og feilet må jeg planlegge hvor jeg skal overnatte slik at jeg har et mål og slipper å kjøre hodeløst på let etter et godt overnattingssted.

Hva bidrar til god stemning på selve turen?

God musikk uten tvil og bra selskap. Dessuten er det viktig at strekningene ikke blir for lange. Litt planlegging på forhånd hjelper på med god stemning. Å kjøre seg vill er det ingen som liker.

Hvor liker du best å dra på bilferie? Gode minner/anbefalinger ?

Jeg stortrives på bilferie for da får en ta alt i eget tempo og se mer av steder en vanligvis ikke ser så mye av.

Norge er selvfølgelig en stor favoritt. Vi har et allsidig land som så absolutt er verdt å oppdage med bil.

Ellers er jeg veldig glad i å reise med bil i Italia. Stoppe innom en vingård på veien eller svinge innom en liten landsby med de vakreste bygninger og fantastisk lokal mat. De siste årene har Storbritannia seilet opp som en ny favoritt som jeg virkelig kan anbefale.

La Dolce Vita på den toscanske landsbyen. Cortona under solen

Ann-Mari Gregersen

Ann-Mari Gregersen

Journalist/tekstforfatter, Alta/Finnmark. Eier Argus Media AS med fotograf Alf Ove Hansen. Base i Alta. Eier Argus Media AS med fotograf Alf Ove Hansen. Mer enn 20 års erfaring fra nasjonale aviser og fagblad. Står bak reisesiden alltidreiseklar.no. Oversetter fra dansk og svensk til norsk.

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?
For det første at bilen er klargjort for tur, spesielt om vinteren er det viktig å ha pakket rett og ha dekk etter forholdene. Om vinteren kjører vi piggdekk fra Nokian, og det gjør at vi føler oss sikre uansett vær. Vi har testet flere typer, og det er skremmende stor forskjell.

Sikkerhet kommer alltid først. Så vi har med alt fra spade og ekstra varme klær til mat og drikke, og vinterdiesel om du kjører nord i Norge.

Ellers er vakker natur og fine plasser å overnatte gode forutsetninger for en fin bilferie uansett tid på året.
Derfor sjekker jeg ut hva som finnes på ruten vi skal, og hvor lange etapper som er praktisk.

Jeg sørger også for alltid å ha kontanter i bilen, så får du alltid fylt bensin og parkert. I Tyskland har jeg f.eks opplevd at alt fra restauranter til parkeringshus bare aksepterer Mastercard….

” Vi har med alt fra spade og ekstra klær til mat og drikk, og vinterdiesel om du kjører i Nord Norge “

Hva bidrar til god stemning på selve turen?
En sjåfør i godt lune og en passasjer som ikke blir bilsyk. Jeg har ikke sertifikat selv, så jeg setter min ære i å være en perfekt co-pilot. Det betyr småting som at jeg er klar med solbriller, pusser dem når det er nødvendig og masserer trette hender når de har hvilt lenge på rattet.

Jeg har også ansvaret for pakking av nistekurven. Det er brød med godt pålegg, varmt vann på termosen for te, vann på flaske, kopper i tre, litt frukt samt tallerkener, servietter og bestikk. En fin duk er også med, som gjør at matstoppene langs veien blir ekstra koselig.

” Jeg setter min ære i å være en god co-pilot “

Bilsnop har jeg også alltid på lur. Og bilsyketabletter. Telefonen må også ha en oppdatert spilleliste fra Spotify, og den inneholder alt fra samisk musikk til klassisk og ny rock.

Hvor liker du best å dra på bilferie?
Jeg elsker mitt nye hjemfylke Finnmark. Uansett årstid kan jeg virkelig anbefale bilferier her. Det er to nasjonale turistveger, og begge er vakre på hvert sitt vis.

Den som går fra Varangerbotn til Hamningberg gir deg kunst i verdensklasse som Heksemonumentet i Vardø og dragebåtskulpturen Drakkar til sjeldne fugler rett foran bilen din og et unikt steinlandskap geologer kommer fra hele verden for å se. Det minner faktisk om Game of Thrones i perioder. Akkurat den siste biten på veien her er vinterstengt. Om sommeren i midnattssol kan du være nesten alene her. Så dra før alle andre oppdager strekningen…

“En fin duk er også med , som gjør matsstoppene lange veien ekstra koselig “

Ellers var jeg et år på biltur fra vingård til vingård på Sicilia, og det kan anbefales.

Du kan overnatte på mange av gårdene, eller bare stoppe for en vintur og lunsj. Øya er stor, så jeg anbefaler vingårdene rundt vulkanen Etna. Her ligger det mange gårder, som har viner som også selges i Norge. Du får virkelig respekt for arbeidet som ligger bak, og du vil neppe klage over prisen neste gang du kjøper en vin fra Etna.

Renate Sandvik

Renate Sandvik

Norwegian awarded travel blogger and dreamer with a serious case of wanderlust 🇳🇴 6 continents, 107 countries and more to go... 🌞 🌴🌍

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?
Det som er viktig for meg i planleggingen er å vite at bilen og utstyret jeg skal bruke er i orden.

Jeg bruker mye tid på å utforske hvilke ruter som er best å kjøre og hvor sjansen for fine opplevelser er størst. Dessuten er det greit å sjekke om det er eventuelle bom/tollpenger og sørge for å kunne dekke de.

Hva bidrar til god stemning på selve turen?
En bilferie er ikke en bilferie uten skikkelig bra og passende musikk når jeg kjører, uansett om det er alene eller med venner eller familie.

Er jeg alene synger jeg gjerne med for harde livet. Bra musikk setter alltid stemningen for turen.

Ellers er det alltid kjekt med litt snacks til bilturen, det hører liksom med det også. Gjerne lokale spesialiteter fra stedene man besøker.

Renatesreiser.no

Hvor liker du best å dra på bilferie?
Jeg har svært mange fine bilferier bak meg. Alt fra Highway 1 og Route 66 i USA til Dolomittene i Italia, høylandet i Skottland, sørkysten på Island og Great Ocean Road i Australia.

Alle disse turene har vært helt fantastiske, og frister til gjentakelse. Jeg har det kanskje litt i blodet etter å ha dratt på bilferier med familien rundt i Europa hele barndommen.

Storbritannia har jeg kjørt i flere ganger, og jeg skal tilbake å kjøre to (!) ganger til i år. Gleder meg!

Katharina Wiig

Katharina Wiig

Katharina Wiig driver selskapet Unikereiser.no. Unike Reiser AS ble etablert i 2015 og har siden den gang levert hundrevis av drømmereiser til fornøyde kunder. Personene bak selskapet har lang erfaring fra reiselivsbransjen og har selv reist verden rundt. Vi kan vise til gode resultater og mange fornøyde referansekunder.

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?
Vi satser alltid på nye veier, og velger ut hovedstedene vi vil se og overnatte i. Da har vi en enkel plan, som lett kan endres underveis. Ikke legg vekt på å få klemt inn mest mulig på turen, men ta dere tid til å kunne stoppe og ta omveier om det dukker opp noe spennende (som det alltid gjør).

Søk de mer ukjente stedene, og forhør deg med lokalbefolkningen. Praktiske ting som alltid må være på plass er selvsagt at leiebilselskapet er seriøst, at bilen oppfyller kjøreforholdene, forsikringer er på plass og førerkortet (og vognkort om man har med egen bil) er med på turen.

” Søk de mer ukjente stedene, og forhør deg med lokalbefolkningen “

Viktigst av alt: Velg et land og en rute som dere har lyst til å oppleve – ikke basert på hva alle andre har gjort!

Hva bidrar til god stemning på turen?
Bare det å vite at vi skal på tur er nok til å få stemningen i taket. Vi velger alltid nye veier slik at vi ikke alltid vet hva vi kan forvente. Langs veien kan det dukke opp en kafé, raritetsbutikk, severdighet eller et skilt som gjør oss nysgjerrige.

Stopp som ikke er planlagt, som kjøp av maiskolber fra en selger i veikanten eller en dukkert i en innsjø fører til at vi setter pris på reiseruten. Vi lever etter mottoet ” Ikke bekymre deg over hvordan turen vil gå – bare dra av gårde”.

Hvor liker du best å dra på bilferie?
Her er det ingen tvil. Vi reiser til USA om sommeren og Sør-Afrika om vinteren! USA er som laget for bilferie og byr på uendelige muligheter; fra storby til nasjonalpark, fra fjell til hav og fra stat til stat. Underveis er det herlige spisesteder, attraksjoner du ikke visste eksisterte (som Mais Palasset i South Dakota), mindre byer og vakker natur.

 

UnikeReiser.no

Ja, de berømte strekningene Route 66 og Highway 1 er verdenskjente og flotte, men velg heller noe utenom det vanlige: Midtvesten på fire hjul er uforglemmelig!

” Velg et land og en rute som dere har lyst til å oppleve – ikke basert på hva alle
andre har gjort! “

Vi blir aldri lei bilferie i Sør-Afrika. Noe av gleden er alle overraskelsene underveis – spesielt når man kjører i nasjonalparkene. Eneste problemet er hva man gjør når det plutselig står en majestetisk grå koloss, som vifter med ørene og slenger snabelen fra side til side. Hanelefanten er ekstremt irritert på å bli forstyrret midt i frokosten – og stamper med foten. Mildt sagt en gretten fyr som lett kan velte bilen om han føler for det. Rygge? Stå stille? Kjøre sakte fremover i håp om at elefanten gir seg? Sjåføren velger å rygge i meget høyt tempo i det elefanten gjør et fremstøt. Så forsvinner han iltert inn i buskene. Etter at pulsen sank til normalpuls kan vi med glede konstatere at vi i alle fall har sett én av De fem store på kjøreturen!

Elefanter i veien

 Foto: Privat

Mette Solberg Fjeldheim

Mette Solberg Fjeldheim

Mette driver Reiselykke.com - reisemagasin og -blogg med personlig testede reisetips, som ble kåret Norges beste reiseblogg (2017). Mette utgir også reiseguider, holder reiseforedrag og leverer reisestoff til andre medier

Hva er viktig for deg når du skal på bilferie?
At det er enkelt å bestille bil, at det er et seriøst bilutleiefirma og at den står klar når jeg kommer for å hente den. Det har dessverre ikke alltid vært tilfelle.

Hva bidrar til god stemning på selve turen?
Trivelig reisefølge er så klart viktig på en slik tur, med mindre jeg er på reise alene. 

Hvis jeg reiser med min mann, snakker vi gjerne om reisen vi er på, om forventninger underveis, om det vi har opplevd så langt, hva vi gleder oss til videre, eller prøver å finne ut av hvor vi skal tilbringe neste natt. Slike delvis uplanlagte bilreiser er blant mine favorittreiser.

En lydbok eller noe musikk i bakgrunnen gir også god stemning – med mindre det er viktigere å lytte til GPS’en 😉

Hvor liker du best å dra på bilferie? Gode minner/anbefalinger?
Vanskelig spørsmål! Jeg har nok mest reist rundt i bil i Europa. Har så klart mange gode erfaringer med bilreiser i Norge og Norden, men også mange land rundt i Europa; Italia, Spania, Frankrike, Montenegro med flere, i tillegg til steder som Oman, Marokko og USA.

” Delvis uplanlagte bilreiser er blant mine favorittreiser “

 

Ved veis ende

Gratulerer. Du har kommet deg gjennom denne endeløse artikkelen 🙂

Tolv reisebloggere har gitt sine ekspertråd om bilferie, og vi håper du har blitt litt klokere.

Tusen takk til reisebloggerne som virkelig fenger oss med sitt lidenskapelige engasjement. Hvem får ikke lyst å reise på ferie nå?

Vi setter stor pris på arbeidet de har lagt ned, og vi er sikker på det kommer leserne til gode. Det er dette blogging virkelig handler om. Å gi gode råd til andre.

Den spennende miksen av reisebloggere gjorde artikkelen diversifisert, og ga et bredt spenn av tips, spesielt innenfor anbefalte turer. 

Det virker som om bloggerne har en felles forståelse om at Norge er undervurdert som ferieland. Det kan være vel så eksotisk å virkelig oppleve den ekte Vestlandske naturen, eller kystkulturen i Nord Norge.

Italia har alltid stått Nordmenns hjerter nært, og det gjelder oss for de reiseglade bloggerne. Støvellandet er en klassiker, og vingårdsbesøk og gamle middelalderbyer trekkes frem av flere.

Ser vi utenfor Europa er Highway one er gjenganger. Kystveien som strekker seg fra San Francisco til San Diego er kjent som en av verdens vakreste roadtrips.

Å følge tipsene til bloggerne virker fornuftig, uavhengig om du reiser med familie eller venner. Ta deg tid i planleggingsfasen, men ikke planlegg for mye.

En bilferie handler om å ta seg tid, og oppleve nye ting. En leiebil gir deg fleksibiliteten til å stoppe der selv vil – når du vil.

De bilferiene som går inn i minneboken er de som er basert på spontanitet. Hold deg vekke fra motorveier, og velg alltid ‘the scenic route’ om mulig. Turen skal ikke være en transportetappe, men en tur som gir rom for avslapning og en følelse av frihet.

Legg gjerne igjen en kommentar om hvor du helt reiser på bilferie.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published.

Følg oss på Facebook!

Om oss

Leiebilpriser.no er en gratis, uforpliktende søketjeneste. Vi sammenligner bilutleie fra over 1500 ulike selskaper i hele verden for å finne beste pris. 

Våre partnere