Det finnes utallige kjøpesentre, markeder og motevarehus i Barcelona. Det er veldig gode shoppingmuligheter med bl.a. eksklusive motebutikker, varehus, og kjøpesentre.
Ved første øyekast kan det virke som en umulig oppgave å rekke over alle butikkene, men det positive er at mange av butikkene og kjøpesentrene er sentrert rundt sentrum av Barcelona og i Gamlebyen.

Mango, Zara, Pull & Bear, Stradivarius – ja, de spanske merkene er det mange av og kanskje aller mest rettet for kvinner. Om du heller vil unne deg litt luksus finner du også de store internasjonale klesmerkene tilgjengelig i Barcelona. Eller hva med unge, spanske, talenter som designer sine egne klær? Mulighetene er mange!

For å spare penger kan det være lurt å besøke en av outlet butikkene. Her kan du virkerlig gjøre noen røverkjøp – også på merkeklær. Flere av disse outlet fabrikkene tilbyr opp mot 60-70% rabatt på klærne som selges. Les mer om dette i bonustipsene i slutten av denne artikkelen. 

Liste over de beste kjøpesentrene i Barcelona

 

1.   La Maquinista

La MaquinistaLa Maquinista er det eneste utendørs shoppingsenteret i Barcelona. Det er også en av de største i Catalonia. Det er som en liten shopping by, takket være sine åpne områder med allé, torg og verandaer. Du kan oppholde deg utenfor det meste av tiden du tilbringer der, og på slutten av dagen du ikke ønsker å forlate. Det er noen butikker og restauranter som du bare kan finne i La Maquinista. Det er også en kino (på spansk) og andre fritidsaktiviteter.

Det ligger i nabolaget Buen Pastor, i distriktet San Andrés, ved siden av Trinidad krysset, den viktigste nord og nordvest inngangen til Barcelona, som forbinder motorveiene direkte med rundkjøringer som omgir byen.

La Maquinista kjøpesenter kan du enkelt nå det med bil eller utleiebil, og det er heller ingen utfordring dersom du skulle benytte deg av offentlige transportmidler. Du må ta den røde L1 Metro linje og gå av på Sant Andreu t-banestasjon. Turen vil ikke ta deg mer enn 20 minutter etterfulgt av en 10 minutters gåtur.

Åpningstider: mandag til lørdag 9:30 – 22:00.
Adresse: Carrer de Potosí, 08030 Barcelona 

 

2.   El Corte Ingles

 

El Corte InglesEn av de første tingene du får øye på når du går av flybussen på Plaza Catalunya er El Corte Ingles. Dette kjøpesenteret er en del av varehuskjeden El Corte Ingles – et av de største i Spania grunnlagt i 1940.

El Corte er det Spanske svaret på Macy’s og en av de beste stedene å gå for designerklær, tilbehør og kosmetikk i Barcelona. Hvis du ikke er ivrig på å tilbringe mange timer på shopping eller trenger et sted hvor alle dine familiemedlemmer eller venner kan finne det de leter etter uten å dele opp og gå til ulike butikker er dette kjøpesenteret det beste valget.

Inne i El Corte Ingles finner du alt du kan muligens trenger: parfyme, kosmetikk, smykker, moteklær for både kvinner og menn, et reisebyrå, barnemote, sko, møbler og elektronikk, bøker, leker og mye mer. På den niende og den aller siste etasjen i sentrum er det en restaurant og kafé La Rotonda. Det er også et supermarked og en liten mat domstol nede.

 

Åpningstider: mandag til lørdag 09:30 – 21:00.
Adresse: Plaza de Catalunya, 14, 08002 Barcelona, España 

 

3.   Las Arenas de Barcelona

Variety: ★★★☆  Central: ★★★★  Atmosphere: ★★★★

Las Arenas BarcelonaVed første øyekast vil du aldri tro dette er en kjøpesenter! Fra utsiden ser det nemlig ut som et historisk monument – nettopp fordi det er det.

Bygningen ble bygget tilbake på 1900-tallet og var opprinnelig en tyrefekting Arena (du ser hvor navnet kommer fra), og senere ble det rekonstruert og redesignet til et kommersielt kjøpesenter i 2011.

I dag er det en av de kuleste kjøpesentre du kan besøke. Du finner et stort antall butikker i tre etasjer med masse butikker, men du finner også en kino, et treningsstudio, mange restauranter og til og med en steinmuseum.

Men det virkelig kule stedet finner du i femte etasje sirkulær terrasse med en 360 grader panoramautsikt over Barcelona.  Det er en glassheis som tar deg til visnings plattformen for €1. Hvis du ikke er klar til å betale for å komme til toppen, kan du komme opp enkelt ved hjelp av rulletrapper inne i kjøpesenteret eller visst du er virkelig sprek; trappen.

Åpningstider:

Butikker: Mandag til lørdag 10:00 – 22:00 (juni til september).
Mandag til lørdag 09:00 – 21:00 (oktober til mai).

Restauranter: søndag til torsdag 10:00-1:00/fredag, lørdag og fridager 10:00-3:00.
Adresse: Gran via de Les Corts Catalanes, 373-385, 08015 Barcelona

 

4.   Maremagnum

Variety: ★★☆☆  Central: ★★★★  Atmosphere: ★★☆☆

Maremagnum BarcelonaMaremagnum shoppingområdet ligger helt i enden av en trebrygge i Port vell av Barcelona. Bygningen har en veldig særegen og spesielt design. Den speilede inngangen vil ikke la deg passere uten å ta en selfie 😊

Shoppingdistriktet tilbyr en rekke butikker for mote, ting til hjemmet, elektronikk og andre typer varer som klær/mote. Det er flere restauranter og kafeer, noen av dem tilbyr store terrasser med utrolig utsikt over havnen i Barcelona. Du vil elske ulike steder for den beste sjømaten i byen og valg av barer å tilbringe en fin kveld på. Bortsett fra butikker og spisesteder, vil du finne en kino på spansk.

Komme dit er den enkleste ting: du bare gå ned Las Ramblas hele veien fra Plaza Catalunya og følge publikum gjennom bryggen. Du vil ikke ha en morsommere og romantisk tur, spesielt hvis du gjør det i løpet av solnedgangen.Den vakre Rambla de Mar bare befor nå kjøpesenteret:Maremagnum ligger rett ved siden av byggingen av akvariet de Barcelona, som er sterkt anbefalt for et besøk hvis du er i Barcelona med barn.
Åpningstider: mandag til søndag 10:00 – 22:00.
Adresse: moll d’Espanya, 5, 08039 Barcelona.

5.   L’illa Diagonal

L'illa DiagonalL’Illa diagonal er Barcelonas eldste kjøpesenter, det ble bygget i 1993 og siden da har vært en av favorittene til de lokale innbyggerne i Barcelona. Utformingen av bygningen er allerede noe du vil sette pris på: det ser litt ut som en horisontal skyskraper som synes å ligge på siden. Det ligger rett ved siden av Diagonal Avenue, i den øvre delen av Barcelona, mellom distriktene Les Corts og Sarrià-Sant Gervasi.

Du kan finne alle typer butikker og etablissementer i L’Illa Diagonal. Populære butikker for mote og tilbehør, hjem og sport og mye mer. Mat-området er en av de beste for gourmet smaksprøver og er en skikkelig kulinarisk opplevelse.

Det er et helt område dedikert til bare mat steder som er populære blant lokalbefolkningen og byens besøkende. I tillegg er det også et supermarked der. Eller, hvis du heller liker å spise noe på en lokal bar/restaurant i gaten, kan du sjekke streetfood markedene som vanligvis finner sted i Barcelona.

Å gå til L’Illa er en full opplevelse, med sin restaurant og kafé-tilbud. Og hvis du ikke er redd for lange turer, prøv å komme dit gjennom byen til fots.

Åpningstider: mandag til lørdag fra 9:30 – 22:00 (fra juni til september), 9:30 – 21:00 (fra oktober til mai).
Adresse: Avinguda Diagonal 557, 08029 Barcelona

6.   Diagonal Mar

Variety: ★★★☆  Central: ★★☆☆  Atmosphere: ★★★☆

Diagonal MarKjøpesenteret Diagonal Mar er en av de største i Barcelona, og inneholder rundt 200 butikker hvor man kan finne det meste man leter etter enten det er klær, mote, kosmetikk eller elektronikk. Kjøpesenteret ligger helt på slutten av Avinguda Diagonal, der den møter Middelhavet, i sant Martí-distriktet.

Du kan besøke Diagonal Mar etter å ha tilbrakt en dag på stranden, som ligger kun 5 minutter unna kjøpesenteret.

Bortsett fra et stort utvalg av internasjonale og spanske merker, er det en stor Alcampo supermarked, kino (på spansk), flere restauranter på utendørsterrassen og en mat domstol i øverste etasje av kjøpesenteret.

Like ved kjøpesenteret Diagonal Mar finner du Parc de la Diagonal Mar, som er den nest største parken i Barcelona.

Åpningstider:
Mandag til lørdag 10:00 – 22:00.
Restauranter og kino: mandag – torsdag 10:00 – 1:00.
Fredag, lørdag 10:00 – 3:00.
Adresse: Avinguda Diagonal 3, 08019 Barcelona

7.    CENTRO COMERCIAL GLORIES

Variety: ★★★★  Central: ★★☆☆  Atmosphere: ★★★☆

Dette kjøpesenteret ville aldri kommet med på denne  listen om det ikke var for oppussingsarbeidet de startet på tilbake i 2015. Det nye og flotte senteret stod ferdig rehabilitert i slutten av 2017. Det tok altså to år å gjøre det til en av de beste sentrene for å gå for shopping i Barcelona. Som et resultat av denne transformasjonen, har det fått mange flere butikker, attraksjoner og restauranter, og har innarbeidet skulpturer og inngangsskilt laget av Javier Mariscal.

Det beste med dette shoppingsenteret er at en stor del av det er utendørs, og for å komme fra en butikk til en annen, du noen ganger må ta en veldig hyggelig spasertur gjennom sine “gater”. Det er alle slags butikker å utforske, kino (på spansk), gym, Carrefour supermarked, mange restauranter, mat domstol, etc. Dette kjøpesenteret er en av våre favoritt i byen!

Åpningstider: mandag til lørdag 9:30 – 22:00.
Adresse: Avinguda Diagonal 208, 08018 Barcelona

8.   Gran Via 2

Gran Via 2Gran via 2 er det eneste kjøpesenteret som ligger i Montjuic området i Barcelona. Du finner senteret ved liggende langs gaten som nettopp heter Gran via. Det senteret består av hele tre etasjer fylt med en rekke store merkenavn butikker, rundt 22 restauranter, en kino og et Carrefour supermarked.

Nærmeste togstasjons er «Plaza Espanya» hvor du kan ta linje 1 og linje 3, men det er litt gåavstand. Alternativt kan du ta både buss og taxi eller en leiebil. Alternativt kan du ta Renfe Cercanias toget. Det er et flott alternativ for de besøkende på byen som bor i dette området, man kan delta på arrangementer som finner sted på Fira Gran via eller på vei hjem fra IKEA som befinner seg like ved.

Åpningstider: mandag til lørdag 10:00 – 22:00.
Adresse: Avinguda Gran via, 75-97, 08908 L’Hospitalet (Barcelona)

 

9.   EL TRIANGLE

Variety: ★☆☆☆  Central: ★★★★  Atmosphere: ★★★☆

El TriangleDen mest sentrale Barcelona kjøpesenter er dessverre det mest begrensede.

Rett over La Rambla på Plaça de Catalunya er treffende navngitt El Triangle for sin merkbar trekantet form-du finner ca 20 butikker å velge mellom her.

Dette er stedet å gå for elektronikk og multimedia som det er flaggskipet butikken av spansk gadget og underholdning forhandler FNAC. Andre populære butikker inkluderer Foot Locker, Urban Outfitters, Massimo Dutti, og brasiliansk Sandal veivisere Hawaianas.

Hvis du mangler hjem dårlig det er også en Starbucks.

Adresse: Plaça Catalunya 1-4.
Åpningstider: 10:00 til 20:00 PM (stengt søndag) 

 

Kart som viser utvalgte kjøpesentre i Barcelona:

 

 

BONUSTIPS: HER FINNER DU OUTLET-BUTIKKER I BARCELONA

1.   Viladecans The Style Outlets

Viladecans The Style Outlets er kjempestor outletfabrikk på hele 10 000 m2. Dette er absolutt å anbefale om du er ute etter gode kjøp fra dine favorittmerker og ønsker å finne noe til en redusert pris. Du kan finne merkeklær både fra moteverdenen, sportsmerker, men du finner også kosmetikkmerker og  mote og sport merkevarer til kosmetikk og møbler og pynt til hjemmet. Etter at shoppingen er unnagjort kan du slappe av i en av restaurantene med en god matbit eller ta deg en spasertur.

Åpningstider: mandag til lørdag 10:00 – 22:00.
Adresse: Carretera de la Vila, 90, 08840

2.   La Roca Village

La Roca Village ligger bare 40 minutter fra Barcelona sentrum i et rolig område av Vallès-regionen, i nærheten av strendene i Maresme og Costa Brava. Outletsenteret tilbyr mer enn 130 luksuriøse butikker av nasjonale og internasjonale moteklær, designmøbler, kjøkkenutstyr og interiør med rabatter på opptil 60%.

Senteret er veldig populært hele året og tilbyr i tillegg til de mange butikkene en rekke restauranter, spisesteder og kafeer. Det er et flott alternativ hvis du har en leiebil/bil. Det kan være litt vanskelig å komme dit hvis du går med offentlig transport, men helt verdt det til slutt. For å oppsummere, er det et perfekt sted hvis du vil ha en flott dag med shopping langt fra maset i sentrum av Barcelona.

Åpningstider: mandag til søndag 10:00 – 21:00.
Adresse: La Roca Village, s/n, 08430 Santa Agnès de Malanyanes (la Roca del Vallés)

BONUSTIPS 2: HANDLEGATER I BARCELONA

1.   PORTAL DEL ANGEL

Portal del Angel er stedet for rimelig handel og billig  shopping i Barcelona. Her kan du virkelig gjønoen shopping-scoop.

Portal Del Angel er en 250 meter lang handlegaten og går i nedoverbakke fra Plaça de Catalunya (mot vannet). Du vil merke det fra den enorme neon-termometer hengende over gaten og folkestrømmen av folk som handler og deres handleposer i ulike slag.

Du finner alle tilbudene på store klesmerkekjeder som f.eks. Pull og Bear, Zara, Massimo Dutti, Springfield, Benetton, H&M, Bershka, Mango, og mye mer!

Det er også et kult sted å finne lokale skobutikker, mobiltelefon detaljister, og til og med Disney-butikk.

Porta del Angel2.   PASSEIG DE GRACIA

Dersom du er ute etter å handle mote- og designklær og merker er du kommet til rett plass. Passeig de Gracia er shoppingaten hvor du kan handle de hotteste luksusvarer fra alle de store merkene. Passeig de Gracia er den mest innbringende handlegaten i Barcelona og med høyest omsetning. Handlegaten ligger i en svak oppoverbakke (mot fjellene) fra Plaça de Catalunya.

Det få andre shoppingområdet i verden med så mye verdensklasse arkitektur. La Pedrera og Casa Batllò er gode eksempler på dette.

For shopping er det mye å velge mellom som Dolce & Gabbana, Armani, Gucci, diesel, Burberry, Jimmy Choo og mange flere. Det er også store smykker og tilbehør butikker som Bvlgari, Cartier, Rolex, Chanel og Swarovski.

Du finner også Apple store for gratis Wi-Fi.

 

BONUSTIPS 3: BESTE SHOPPING TIPS FOR BARCELONA

 • Gå til Calle Tallers i El Raval for alle dine andre hånd/vintage behov.
 • Sjekk ut noen av Barcelonas beste markeder for lokale varer.
 • Det er mange Oxfam veldedighet butikker med en nær Sagrada Familia (Carrer de Provença, 478).
 • Sjekk ut Calle verdi i Gracia-distriktet for uavhengige klesbutikker.
 • De fleste forhandlere bør akseptere VISA kreditt/debet men holde litt penger bare i tilfelle.
 • I motsetning til Canada/USA merverdiavgiften er inkludert i prisen-så ingen overraskelser!
 • Vandre rundt El Born for din beste sjanse til å finne stilige Boutique butikker.

Beste shopping tips BarcelonaNår åpner og stenger shoppingsentrene i Barcelona?

Som en generell regel shopping timer i Barcelona er mellom 9:30 og 21:30.

Det finnes alltid unntak. Ikke forvent å handle på juledag eller nyttårsdag. Barcelona butikker er også generelt stengt den 11 september for National Day of Catalonia.

Vær OBS om at noen mindre butikker ta en siesta mellom rundt 2:00 til 17:00.

I artikkelen over har vi notert når de ulike shoppingsentrene åpner og lukker, men vær OBS på at disse tidene av og til endres og dermed ikke kan stoles på 100%. For å få mest mulig oppdatert informasjon om dette anbefales det at du besøker nettsiden deres.

 

Søndag shopping i Barcelona

De fleste butikker i Barcelona er stengt på søndag. Dette inkluderer nesten alle supermarkeder og de fleste klesbutikkene og shoppingsentre.

Hvis du allikevel er i nødstilfelle og f.eks. skulle trenge en mobiltelefon vil vi anbefale å gå til  populære steder som f.eks. Sagrada Familia. Eller hvor som helst i El Raval hvor det er massevis av butikker som selger elektronikk og deriblant mobiltelefoner.

For supermarkeder den ene kjeden åpen på søndag er OpenCor/SuperCor, men husk at prisene er normalt ligger 10% høyere enn hva som er vanlig. De er åpne sent på kvelden typisk inntil 01:00 eller 02:00 om natten.

Trenger du mat sent? Sjekk ut OpenCor Location Finder for nærmeste en til deg.

Hvis du skal shoppe i Barcelona på en søndag din eneste valg er la Roca Village og Maremagnum Shopping Centre-mer om dem senere.

BONUSTIPS 4: Få tilbake momsen fra shopping i utlandet

Få tilbake momsen fra shopping i utlandetHvis du ikke bor i EU og har tenkt å bringe din shopping tilbake til opprinnelseslandet du har rett til en skatt refusjon av 21% merverdiavgift
(‘ IVA ‘ i Spania) på produkter som klær, elektronikk etc.

Dette gjelder ikke for barer, restauranter og overnatting.

For å kvalifisere sikre deg at:

 • Du handler i butikker som tilbyr tax free shopping service (90% +, med klistremerker i vinduet).
 • Du bruker mer enn €90,15.
 • Du presenterer riktig papirarbeid/produkter fra butikken på tollen på flyplassen.
 • På dette punktet vil du bli gitt sjekker som skal innløses ved Bureau de Change i din valuta.

Skal du ikke forlate flyplassen? Du må be om en moms gjenvinne konvolutten fra butikken. Du vil kunne presentere dette i tollen, få dem stemplet, og send dem tilbake til Madrid krav Office å bli refundert.

For mer skatterefusjon info sjekk ut info på flyplassen nettsted.

Oppsummering: Barcelona er en god shoppingdestinasjon!

Oppsummert kan vi se at Barcelona er en vakker by som tilbyr et så stort antall steder å utforske, at du aldri kan virkelig gå kort av ting å se og gjøre. Og når man er gått lei av å utforske den kulturelle siden ved Barcelona kan man dra på en av de mange shoppingsentrene og kanskje få seg et nytt plagg eller to. Du kan finne noen unike håndlaget kunst eller survenier i bittesmå butikker i den gamlebyen eller reise til Passeig de Gracia og handle der på designerbutikkene.

Noen ganger; kanskje spesielt om sommeren når det er varmt i luften, kan det faktisk være avslappende å reise til et kjøpesenter hvor det er kjølig og de har god aircondition. Her finner man dessuten alt på èn plass og slipper å dra fra butikk til butikk og lete etter noe man ønsker seg. I så måte er Barcelona en perfekt destinasjon med sine mange flotte kjøpesentre. Lykke til med shoppingen!

Trenger du leiebil i Barcelona?

Store utleieselskap. Stort utvalg. Store besparelser.

✓ Fri kilometer

✓ Forsikring inkludert

✓ Gratis endring og kansellering

✓ Hjelp ved motorstopp

Kjente leiebilselskaper. Bredt utvalg. Spar penger!